Web Log Nieuws | Oudste Amsterdamse gracht
15868
post-template-default,single,single-post,postid-15868,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Oudste Amsterdamse gracht

Oudste Amsterdamse gracht

Wist je dat Amsterdam 165 grachten telt? Een bedrijfstrip zou goed op zijn plaats zijn om je kennis te verbreden over dit stukje geschiedenis, waarvan de totale lengte van deze grachten samen 75km is. De Singelgracht is de langste gracht en is 6.3 kilometers. En de Keizersgracht uit 1612 is de breedste gracht met een breedte van 31 meter. De bedrijfstrip met een luxe rondvaart van Floating Amsterdam duurt 60 minuten door de Amsterdamse grachten. Zo kun je een uur lang genieten van de vele bezienswaardigheden van Amsterdam, zoals de oudste gracht in Amsterdam en de Keukenhof.

De Oudezijds Voorburgwal

Oudezijds Voorburgwal is de oudste gracht in Amsterdam en stamt al uit 1385. Het is een gracht, die volgens historici moet zijn ontstaan lang voor de veertiende eeuw. Deze gracht werd eind veertiende eeuw voorzien van een aarden burgwal. Dit ter bescherming van de stad. Deze burgwal, afgewerkt met houten palissade, werd ter afscherming aan beide zijde van de gracht gebouwd. In 1385 werden nieuwe wallen achter deze burgwal aangelegd en de namen Voorburgwal en Achterburgwal toegekend. De nieuwe wal heet de Achterburgwal. Het opmerkelijke van de Voorburgwal is dat het tevens de opstapplaats is van de rondvaarten van Floating Amsterdam. Floating Amsterdam beschikt over schippers en gidsen, die de historie van deze stad als geen ander kennen. Kennis, die ze met alle passie en liefde voor hun stad overdragen aan alle geïnteresseerden. Zeer aan te bevelen dus als bedrijfstrip! Je kunt er een dag van maken met een road trip welke je afsluit met een verfrissende rondvaart langs de grachten. Een bezoekje aan Keukenhof tijdens de bedrijfstocht is een aanrader.

Stap in Keukenhof met je collega’s

Een goed idee is om voorafgaand aan de rondvaart een rondtrip te maken door bekende delen in en rond Amsterdam. Eén van de meest bezochte plekken, waar mensen heel ontspannen van raken, is het bezoek aan Keukenhof. In de Keukenhof Tuinen kun je meer dan zeven miljoen bloemen bewonderen. Gekenmerkt als te zijn wereldberoemd en de grootste bloementuinen van heel Europa, ligt deze Keukenhof in Lisse, op slechts 40 kilometer van Amsterdam. Een bezoek aan de tuin kan van half maart tot half mei, wanneer al de bloemen in volle bloei zijn.