Web Log Nieuws | De kunst van het overnachten
15542
post-template-default,single,single-post,postid-15542,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

De kunst van het overnachten

overnachten

De kunst van het overnachten

Afgelopen weekend heeft een select gezelschap uit de Brabantse toeristische en cultuursector een werkbezoek gebracht aan Ruhr2010. Net zoals het werkbezoek aan Linz09 van vorig heeft ook dit werkbezoek de nodige inspiratie gebracht. Niet alleen omdat het culturele mega-evenement Kulturhaupstadt een enorme impact heeft op de bezoekaantallen in de regio, maar ook omdat de bijzondere belevenissen je na laten denken over de impact van een goed creatief concept. Vorig jaar bleek het Pixelhotel van Linz09 zo’n voorbeeld. Het tijdelijke kunstproject waar je in kunt overnachten deed het blijkbaar zo goed dat het inmiddels een permanent karakter heeft gekregen. Hiermee heeft Linz een duurzaam visitekaartje voor het gewenste creatieve imago.

De creatieve inbreng voor overnachtingskunst in het Ruhrgebied is gerealiseerd door Nederlandse kunstenaars. Met Gast-Gastgeber worden een aantal tijdelijke overnachtingsmogelijkheden op bijzondere locaties aangeboden. In onze speurtocht naar crossovers van toerisme en kunst heb ik zelf mogen overnachten in het kunstproject “Warten auf den Fluss”.  Het is niet alleen een prachtige kunstwerk met een goed verhaal, maar ook nog eens een bijzonder gastvrij ontvangst met heerlijke bedden en een fraai uitzicht. Wil je dit zelf meemaken dan moet je snel zijn want over een paar maanden wordt het kunstwerk weer afgebroken. Doodzonde want het verdient absoluut een langer leven met eenzelfde perspectief als het Oostenrijkse Pixelhotel. En voor Brabant? Het Vrijetijdshuis en 2018 Brabant werken aan het concept Guerillahotel. Ik kan niet wachten!