Web Log Nieuws | EXCLUSIEF: kipkroketjes maken
15369
post-template-default,single,single-post,postid-15369,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

EXCLUSIEF: kipkroketjes maken

food, food, food

EXCLUSIEF: kipkroketjes maken

Dames en heren, wij begrijpen wel dat jullie liepen te watertanden toen jullie ons verslag lazen over het koken met meneer Hakvoort. Jawel, we hebben jullie wel door! Speciaal voor jullie maken wij nu dit geheime recept openbaar! Duik de keuken in en wie weet kunt u vol trots straks ook deze croquetas español con pollo y jamón crudo serveren!

Ingrediënten

  • 15 g boter of margarine
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 2 teentjes knoflook (géén twee bollen dus)
  • 4 takjes peterselie
  • 2 kipfilets, gegrild (ca. 250 g)
  • 75 g belegen kaas (stukje)
  • 50 g rauwe ham
  • 1 ei
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ca. 50 g paneermeel
  • olie om te frituren

Materialen

  • keukenmachine
  • keukenpapier

Voorbereiden

In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren en op laag vuur lichtbruin laten kleuren, af en toe roeren. Pan van vuur nemen. Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden. Peterselie fijnknippen. Kipfilet in blokjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. Ham fijnsnijden. In keukenmachine kip, geroosterde bloem, 2 eetlepels kaasblokjes, ei, citroensap en paprikapoeder pureren tot samenhangend mengsel waarin nog stukjes te zien zijn. Rest van kaas, peterselie en ham erdoor mengen (niet meer pureren). Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden

  1. Frituurolie verhitten tot 180 °C. Paneermeel in diep bord strooien. Met natte handen 25 kroketjes van kipmengsel vormen. Kroketjes aan alle kanten goed door paneermeel wentelen. Kroketjes in drie of vier porties in ca. 2 à 3 minuten goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren.

Dit was het recept. Veel kookplezier!

Net zoals veel andere chefkoks hebben ook wij trouwens een geheime bron voor de recepten. Dit recept hebben wij bijvoorbeeld uit een beroemd vaktijdschrift gehaald. Niet verder vertellen, hè!