Web Log Nieuws | Bespaar geld en energie: de economische voordelen van led-verlichting voor consumenten en bedrijven
15874
post-template-default,single,single-post,postid-15874,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Bespaar geld en energie: de economische voordelen van led-verlichting voor consumenten en bedrijven

Bespaar geld en energie: de economische voordelen van led-verlichting voor consumenten en bedrijven

De energiebesparing die led-verlichting biedt, is indrukwekkend. Eén van de plekken waar je dit goed ziet, is bij de Spotjes Led. Met een verbruik dat soms wel 90% lager is dan bij traditionele lampen, kan het verschil in energiekosten aanzienlijk zijn. In feite betekent een lager energieverbruik namelijk dat je maandelijkse energierekening zal dalen. En die besparing is niet min. Denk aan een daling van zo’n 50 tot 80 procent. Het is dus niet alleen goed voor de planeet maar ook voor je portemonnee. Zie je een verlaging in je energierekening, dan is dat grotendeels te danken aan de overstap naar led-verlichting.

Geld besparen en consumentenvoordelen

Het vervangen van je huidige verlichting door led-verlichting kan je veel geld besparen. Dit merk je direct in je portemonnee. Ook gaan led-lampen veel langer mee dan traditionele lampen. Dit betekent minder vaak nieuwe lampen kopen. Dit is weer een besparing bovenop de lagere energierekening. En er is nog meer. Led-verlichting heeft een betere lichtkwaliteit dan traditionele verlichting. Hierdoor ziet je huis er beter uit en voelt het gezelliger aan. Dit draagt bij aan een beter leefklimaat. Je bespaart dus niet alleen geld, maar je wint ook aan comfort.

Economische voordelen voor bedrijven

Ook voor bedrijven zijn er grote economische voordelen bij het overstappen naar led-verlichting. Het eerste voordeel is natuurlijk de besparing op de energierekening. Maar dat is nog maar het begin. Omdat led-lampen langer meegaan, is er minder onderhoud nodig. Hierdoor besparen bedrijven op onderhoudskosten. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van lampen in een groot kantoorgebouw. Dat kan een flinke klus zijn. Door het gebruik van Led TL Lampen, die tot 50.000 uur meegaan, hoeven bedrijven dit veel minder vaak te doen. Dat is een flinke kostenbesparing. Daarnaast is de lichtkwaliteit van led-verlichting veel beter. Dit kan bijdragen aan een betere werksfeer en mogelijk zelfs aan betere werkprestaties. Led-verlichting is dus een slimme investering voor elk bedrijf.