Web Log Nieuws | Google wijst de weg naar meer omzet
15538
post-template-default,single,single-post,postid-15538,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Google wijst de weg naar meer omzet

google

Google wijst de weg naar meer omzet

Open source is hot! Afgelopen week lanceerde Google haar eigen navigatie programma, Google Maps Navigation.  De data is voornamelijk afkomstig van gebruikers van Google Maps, waarmee Google haar succesvolle open-source beleid voortzet. Naast consumenten profiteren ook ondernemers van open source doordat men zelf gratis eigen gegevens kan aanmaken.

Voor de Vrijetijdssector biedt dit legio kansen. Google Maps verschijnt tegenwoordig bovenaan de lijst van zoekresultaten wanneer men op zoek is naar bijvoorbeeld een restaurant in een bepaalde regio. De restauranthouder hoeft hier alleen zelf zijn gegevens aan te maken op Google Maps.

Enkele maanden geleden lanceerde Google in de Verenigde Staten een fietsnavigatie optie in Google Maps. Het zal dus slechts een kwestie van tijd zijn voordat de 2 applicaties met elkaar gekoppeld worden en het fietsen via Google Navigation beschikbaar wordt. Gecombineerd met Google Street View wordt navigeren zo wel heel erg makkelijk en leuk voor de fietser. Wie als ondernemer dan nog niet vindbaar is via Google mist letterlijk heel wat traffic.