Web Log Nieuws | Een Amerikaanse traditie wordt Nederlandse gewoonte: kersttruien voor dames
15756
post-template-default,single,single-post,postid-15756,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Een Amerikaanse traditie wordt Nederlandse gewoonte: kersttruien voor dames

Een Amerikaanse traditie wordt Nederlandse gewoonte: kersttruien voor dames

Kerst is weer aanstaande, naar mijn mening de mooiste en warmste tijd van het jaar.Vroeger moest je al maanden op zoek naar de perfecte kerstjurk en bijpassende blazer, vest of jas om er verzorgd en feestelijk uit te zien. Gelukkig kan het tegenwoordig zo veel makkelijker en stiekem ook leuker met foute kersttruien!

Een stukje geschiedenis

De uglychristmas sweater is een traditie die uit de Verenigde Staten over is komen waaien. De kersttrui is eigenlijk al heel oud want al in de jaren 30 werden deze in Amerika gedragen, toen nog echt om warm te blijven en minder als mode statement. In de jaren 80 kwam de kersttrui weer helemaal terug in het straatbeeld en tegenwoordig worden er zelfs speciale feesten gegeven waar iedereen verplicht is om een foute kersttruien te dragen. Hoe leuk!

Een kersttrui voor iedere kerstgelegenheid

Hoewel we niet met alle Amerikaanse tradities blij hoeven te zijn, mogen we dat zeker wel met deze! Hoe fouter, hoe toffer de trui en het is natuurlijk zo dat je direct een outfit hebt voor een receptie op je werk, een borrel in de kroeg en natuurlijk voor bij de gourmet! De truien zijn vandaag hipper dan ooit, en je kan ze bijna overal krijgen. Zo zijn er klassieke truien met een relatief simpel patroon maar natuurlijk ook truien met Rudolf het rendier, een dronken kerstman of juist meer een sexy foute kersttruien voor de dames die toch iets vrouwelijker voor de dag willen komen. Daarnaast kan je je outfit nog compleet maken met bijpassende Kerstleggings ook al lijkt dat wat heftig.

Aanvullende kerstaccessoires

Om helemaal top voor de dag te komen met je foute kersttruien is het een dikke tip om op tijd op zoek te gaan zodat je het perfect kan matchen met je hakken, laarsjes, broek of met de juiste hoed of muts! Op uglyxmas.nl vind je een grote selectie aan foute kersttruien voor dames, heren en kinderen.