Web Log Nieuws | Tapas, Drinken en Dansen
15544
post-template-default,single,single-post,postid-15544,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Tapas, Drinken en Dansen

mariamaria

Tapas, Drinken en Dansen

Maria is een gezellig grand café met Spaans/Mediteraanse invloeden, gelegen op loopafstand van het centraal station Utrecht en vlakbij parkeergarage springweg.
De inrichting is stijlvol mediteraans en de kaart biedt voornamelijk Spaanse tapas en gerechten. Lekker eten dus, tapas of a la carte en gezellig borrelen. Elke week salsa, en maandelijkse activiteiten met o.a. live muziek, DJ’s en theater.
Zie onze agenda voor de programmering. Maria heeft ook een goed gevulde spelletjes kast, voor jong én oud!
Wij zijn maandag t/m vrijdag vanaf 16.00
zaterdag en zondag vanaf 14.00 geopend.
De keuken sluit dagelijks om 22.00 uur.

Met 160 zitplaatsen is Maria prima geschikt voor [grotere] groepen; borrels of diner in het cafe restaurant of in een apart restaurant gedeelte. Buiten de openingstijden zijn er ook mogelijkheden om van onze ruimtes gebruik te maken.

Maria beschikt over een aparte afgesloten ruimte voor rokers in het restaurant. U hoeft bij Maria dus niet buiten in de kou te staan!

“Lekker eten bij Maria”

Een ‘tapa’ is de aanduiding voor een Spaans aperitiefhapje. De naam “tapa” zou zijn ontleent aan het schaaltje waar men in Spanje de flesjes bier mee afsloot tegen vliegjes, hier werd dan een complementair hapje op gelegd.

Onze menukaart bestaat uit een uitgebreide selectie vooral Spaanse tapas met de beste ingredienten, met zorg samengesteld door onze chef.
Omdat u niet altijd weet wat u moet kiezen met tapas, nemen wij, of beter gezegd de chef, deze last van u over. Met “Tafel vol Tapas” krijgt u een ruime selectie door de chef geselecteerde koude en warme tapas.

Het is uiteraard ook mogelijk om a la carte te eten, zoals een van de heerlijke maaltijdsalades of een van onze specialiteiten.

Ook onze nagerechten zijn allemaal huisgemaakt, onze chocoladetaart is in korte tijd al legendarisch geworden! Niets is zo lekker als een lekker vers kopje koffie of thee na de maaltijd. Naast de koffie serveren wij ook een aantal heerlijke (Spaanse) digestieve.