Web Log Nieuws | Welke tweedehands auto past bij jou
15612
post-template-default,single,single-post,postid-15612,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Welke tweedehands auto past bij jou

Welke tweedehands auto past bij jou

Bij een Tweedehands auto kopen speelt internet een steeds grotere rol in het aankoopproces. Het zoeken naar een tweedehands auto is eenvoudig. Voordat je met het zoekproces begint, is het handig om duidelijk te hebben wat je eisen en wensen zijn. Ga jij met je hele gezin voor een stationwagon met trekhaak, een cabriolet om in de zomer lekker te cruisen of een bescheiden bolide? Bij een Tweedehands auto kopen is het goed om eerst op een rijtje te zetten wat je zoekt. Er zijn namelijk nog meer aspecten waarop je kunt zoeken dan merk en model alleen. Waarvoor wil je je tweedehands auto gaan gebruiken en welke modellen, uitvoeringen en functionaliteiten passen daarbij? Wat wil je maximaal uitgeven aan maandelijkse kosten? En is het bijvoorbeeld van belang wat de CO2-uitstoot van een auto is?

Overschrijvingsbewijs

Als je een auto koopt dan moet het kenteken op jouw naam komen. Een overschrijvingsbewijs of een kentekenkaart en de originele tenaamstelling heb je ontvangen van diegene waarvan je de auto gekocht hebt. Bij de kentekenkaart heb je twee delen van de tenaamstellingscode ontvangen. Hier moet je goed op letten. Overschrijven van het kenteken gaat in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Als de auto op jouw naam staat maar je hebt de kentekenkaart nog niet ontvangen mag je wel gewoon rijden. Een door de RDW erkend bedrijf kan het kenteken ook op jouw naam zetten.

Koopcontract

Leg afspraken schriftelijk vast om vervelende conflicten te voorkomen. Denk hierbij bv aan wat en tegen welke prijs er iets wordt gekocht. Persoonlijke gegevens zijn ook belangrijk. Wanneer ga je betalen en wanneer wordt de auto afgeleverd. Wanneer je een tweedehands auto gaat kopen, is het dus verstandig om een koopcontract op te laten maken. Dit kan na de aanschaf discussies over bijvoorbeeld ook garantie te voorkomen. Lees altijd goed de algemene voorwaarden van de verkopende partij door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.