Web Log Nieuws | Zwanenzang
15363
post-template-default,single,single-post,postid-15363,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Zwanenzang

Zwanenzang

Nederland, Amsterdam, maart 2010: de Quatsch is na 3 nummers beste schoolkrant van Nederland geworden! Christel, de vorige hoofdredactrice, stuurde er bij mij toen nog hevig op aan om bij de redactie te komen en in september ging ik overstag. Vanaf toen was ik redactielid bij de Quatsch.

Rebecca zwaaide in die tijd nog de scepter en een van de eerste dingen die we als redactie onder haar leiding deden was een restaurant bezoeken. Overwinning moet tenslotte gevierd worden. (Ik kan mij nog goed herinneren dat ik in die tijd mijn duimbanden had verrekt/gescheurd en dat het eten met mes en vork voor mij een hel was.) De Quatsch die toen uitkwam de laatste onder leiding van Rebecca had als thema Lets have a party! en ergens voelde dat een beetje raar, want ik had immers niets te vieren..

We slaan even een halfjaar over en belanden zo in het tijdperk van Christel als hoofdredactie. Vol goede moed vertrokken we met zn vijven naar Amsterdam voor de schoolkrant awards 2011. Ik was dan ook lichtelijk gedesillusioneerd toen we zonder enige nominatie weer terug naar huis gingen. Dit jaar helaas geen prijs voor ons.

Weer een jaar verder is Daan, onze vormgever (en tevens mijn broer), uit de redactie gegaan vanwege de examens. De schoolkrant die zou worden ingestuurd zou dus zonder vormgever in elkaar moeten worden gezet. Het resultaat: één van de slechtste en dunste Quatsches ooit werd naar de commissie gestuurd in de hoop beste schoolkrant van Nederland te worden. Niet dus.

April 2013: we hebben een nieuwe hoofdredactie gekregen in de vorm van Jisha en Elian. Luciënne nam de plaats van mijn broer in voor de vormgeving en we gingen vrolijk aan de slag voor de nieuwe Quatsch. Er ontstond alleen wat onduidelijkheid over wanneer die Quatsch uitkwam met als gevolg dat er op de cover van één van de beste nummers van de afgelopen jaren staat jui 2013. Ach ja, dat is overkomelijk, dus laten we de quatsch toch maar opsturen Awards waren er dat jaar alleen niet.

En toen, 2014, de verlossing! Zonder dat iemand ook maar iets wist van onze deelname kwam het verlossende nieuws: we zijn weer beste schoolkrant van Nederland! Een betere timing had het niet kunnen hebben: net voor ik de Quatsch verlaat om examen te gaan doen. Als nestor-redactielid word ik hier oprecht vrolijk van! Dit is de droom van ieder redactielid, de perfecte zwanenzang.