Web Log Nieuws | De verboden vrucht
15379
post-template-default,single,single-post,postid-15379,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

De verboden vrucht

De verboden vrucht

Afgelopen weekend deed ik mee met Zip your Lip, welbekend bij de meeste van jullie veronderstel ik. De bedoeling is dat je 24 uur lang niet eet voor het goede doel. Hoewel het niet een enorme uitdaging is, is het zeker een paar uur afzien. Even door de zure appel heen bijten, dacht ik. Helaas bleek de appel zuurder dan gedacht.

De grote fout beging ik op vrijdagavond. We deden het douane-spel. Groepjes smokkelen drugs, waarbij ze het risico lopen aangehouden te worden door douaniers en daarbij hun drugs kwijt te raken. En ik was, samen met twee anderen, een douanier.

Eindelijk hadden wij drugs weten te bemachtigen. Helaas kon mijn mede-douanier deze snoepjes niet weerstaan en stopte er één in zijn mond, geen moment denkend aan het feit dat we met Zip Your Lip meededen en daarbij snoepjes niet zijn toegestaan. Toen vroeg hij aan mij: wil je er ook één?

En ik zei ja! JA, zei ik! Hoe kon ik zo stom zijn! Ik had beter na moeten denken. Het kwartje viel pas toen de laatste douanier vroeg wat wij aan het doen zijn. Aan het snoepen, antwoordde de andere douanier. Op dat moment schoot de verschrikkelijke waarheid door mijn hoofd. Dit kan niet waar zijn. Ik heb gegeten van wat verboden was te eten. Ik heb gefaald.

Ach, het is niet mijn schuld! Ik ben verleid om snoep te eten door de andere douanier. Hij heeft me het gegeven. Mij treft geen blaam. Toch?

Hoewel het natuurlijk niet hetzelfde is, kreeg Genesis 3 voor mij een nieuwe betekenis.