Web Log Nieuws | Identiteit!? Deel 3
15380
post-template-default,single,single-post,postid-15380,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Identiteit!? Deel 3

Identiteit!? Deel 3

Dit is het laatste deel inde korte serie identiteit. In deel 2 heb je kunnen lezen wat de extremen waren van wat er gebeurt als mode niet bestond. Dat vraagt om een paar ideeën de andere richting op, namelijk: wat gebeurt er als alles mainstream was? Dan kom je eigenlijk weer bij deel 1 terecht: de mainstream is iets wat ons hele wereldbeeld bepaald. Wat er zou gebeuren als iedereen mainstream was is eigenlijk niet te overzien, toch wil ik een poging wagen.

Doordat iedereen de mainstream volgt, zal er een enorme mengcultuur ontstaan: iedereen is het overal in met elkaar eens. Zo ook de politici, waardoor het populisme (PVV) weer heel erg in zwang komt en onze zeer gehate geblondeerde roeptoeter premier wordt. Niet dat dat veel verschil zou maken, er hoeft toch niet heel veel te veranderen: iedereen is het immers met Wilders eens, dus waarom zou hij zijn beleid aanpassen? Internationale geschillen zullen worden opgelost, omdat men een compromis kon sluiten en de wereldvrede zou zijn bereikt.

Wereldvrede, dat klinkt best mooi toch? Ik denk dat er veel mensen zijn die daar niet zo blij mee zullen zijn. Neem bijvoorbeeld de journalistiek, die niets meer te schrijven heeft, of de wapenindustrie die niets meer kan afzetten. Andere industrieën zullen hun internationale arbeidsverdeling moeten aanpassen en waarschijnlijk weer helemaal naar eigen land moeten halen, omdat andere landen plotseling ook eigen bedrijven krijgen. En hierdoor zal de logistiek weer stilvallen.

Sorry voor de mensen onder ons die minder begaafd zijn met talen: de moedertaal wordt voor iedereen Engels. Dat is immers populair! Ook de mode wordt overal hetzelfde, waardoor mensen qua uiterlijk nog amper van elkaar verschillen. Ieder mens wordt eigenlijk identiek aan ieder ander.

Dit lijkt wat op Brave New World als ik dit zo opnoem. Na me wat verdiept te hebben in mainstream en out of the box ben ik er toch wel achter gekomen dat de huidige verdeling het beste is. Geen van beiden moet extreem worden, anders stort de wereld in op sociaal en economisch gebied. Ik dank de hipsters en ik dank de clichés, zij houden onze wereld intact!